Saturday, October 29, 2011

kuiz 1 bank rakyat

done wif kuiz saringan 1 bank rakyat.

http://www.emocutez.com

bahagian 1
excited ja jua nx jawab kuiz nieh. dengan apa pown x study., taw jawab ja. 30 min masa diberi dan jua berjaya jawab 51 soalan dengan berbaki 9 minit. wah., bajet macam terror ja jua jawab padahal main belasah ja jawapannya. haha. ya la., jawapan dah diberikan so., pilih ja la jawapan mana yang berkenan di hati. boleyh pakai x prinsip tue.? haha. tapi overall jua rasa quite puas hati la sebab jua berjaya juga jawab kesemua soalan dalam masa yang telah diberikan. tetiba rasa syok pula. first tyme kowt jawab quiz online macam tue. hikhik.~

http://www.emocutez.com

bahagian 2.
dah habis bahagian 1., jua procide pulak ke bahagian 2.  yang nieh memang jua risau gak la. just imagine., 20 soalan dalam masa 2 minit.! untuk orang yang x da pengalaman macam jua nieh memang menakutkan gak la. jua x leyh nx bayang langsung soalan apa yang jua kena jawab within 2 min. setelah dibuka set soalan ternyata soalan simple ja. just soalan basic matematik. tapi yang menariknya., simbol math tue kena tukar baru boleyh jawab. sebagai contoh macam nieh la., kalau soalannya 5+2., jua x boleyh jawab 7 tapi 3. paham.? paham.? i mean simbol '+' tue., jua kena tukar kepada '-' dan sebagainya. naseb baek jua ter'notice' pertukaran simbol sebelum jua buka set soalan tue. kalau x., memang totally wrong la suma jawapan jua.! tapi yang sedeyhnya., jua x taw jua sempat hantar ke x jawapan jua tue. kenapa.? macam nieh., lepas jua dah habes jawab., jua tengok la balik masa yang left. ok 20 saat lagi. cepat cepat jua tekan button hantar. dan besala., internet nx loadingnya lambat. tapi x pa la., jua tunggu jugak. dan tiba tiba kuat notice ' masa anda telah tamat. sila tekan button ok. ' sedangkan page tue masih lagi loading. jua dah., ' ok fine. &*%*#......! ' bila jua tekan ja button ' ok '., page pown berjaya di'loading'. dan keluarla notice suruh jua sentiasa check e-mail jua untuk news seterusnya. sekarang nieh jua x taw samada pihak bank rakyat terima jawapan jua dulu atau masa tue dah habis baru diorang terima jawapan jua. ( pa ak cakap nieh.? )

http://www.emocutez.com

dan sekarang jua juz berharap yang terbaik untuk jua. kalau ada rezeki jua., alhamdulillah... tapi kalau dah ditakdirkan rezeki jua bukan di situ., jua terima ja la. x pa., rezeki boleyh dicarikan. cuma yang jua harap..

BANK RAKYAT., PLEASE BE NICE WITH ME..!!

http://www.emocutez.com


p/s :: nx cuti lagi. x nx balik usm lagi.!

11 comments:

emy said...

salam.nk tnye la bank rakyat just quiz je ke?xde temuduga?tq.

jua said...

salam..

kalau apply pnjman., mmg jwab kuiz nieh saja. dri kuiz nieh la yayasan pilih pmgang pnjman yyasan.

lain kes klau apply biasswa. yg tue mmg ada tmudga. tpi pa2 pown., kuiz nieh mmg wajib jawab..

:)

~hAmba Allah~ said...

...assalam..nk tyer..soalan tu senang x...tbe2 tk0t lak...sbb sy kna jwb kuiz 2 t 9 aibulan niy smpai 22 aibulan..sy xminat ngat pngtahuan am niy..susah x

jua said...

w'salam hamba Allah

nieh jua jawab based pengalaman jua la..

soalan x senang dan x susah. pengetahuan am memang kena taw sebab ada yg soalan pasal dunia. pasal bank rakyat pown ada jugak. yg tue memang kena taw.

xpa. jangan takowt la. jawab ja. yakin pada diri. gudluck! :)

Anonymous said...

salam..so,, cne skang jua ?
dpt xpnjaman nye ?

Anonymous said...

salam,,jua..cner pnjman tuh..?
dpt x ?

zaim zakwan mohamad said...
This comment has been removed by the author.
zaim zakwan mohamad said...

salam,,jua..
acaner pnjman tu..?
dapat x ?

jua said...

alhamdulilah..

sekarang dah sah bergelar anak yayasan bank rakyat

:)

zaim zakwan mohamad said...

owhh..bgusnye..atleast xtrbeban dgn PT..sy da jwb quiz tu..tp smpt jwb 31 je..dapt bantai 10,,n yg laen burn cz mase da abehh..waa sdey2..mmg xde rzki kn....

Mieymiey Shaeyra said...

Assalamualaikum, blh x bg tips nk jwb kuiz tuh?